Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2024, 14:50
Čas čítania 1:05
Radka Klučárová

AC/DC predstavilo predskokana veľkolepého koncertu v Bratislave. Na Vajnoroch vystúpi detská hviezda z Grincha

HUDBA SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Ešte pred AC/DC si na stagei vychutnajú kapelu The Pretty Reckless s frontmankou Taylor Momsen.

Rocková skupina AC/DC zverejnila meno svojho predskokana na blížiacom sa európskom turné Power Up. Fanúšikovia kapely sa na koncert v Bratislave môžu tešiť už 21. júla. Ešte pred AC/DC si na stagei vychutnajú kapelu The Pretty Reckless.

Odporúčané
Poburujúce sexy koncerty, antikresťanské klipy plné erotiky a šokujúce texty. Toto je kapela The Pretty Reckless Poburujúce sexy koncerty, antikresťanské klipy plné erotiky a šokujúce texty. Toto je kapela The Pretty Reckless 9. novembra 2022, 12:30

The Pretty Reckless charakterizuje imidž temných „gotikov“, mladícka dravosť, rebelské a antikresťanské videoklipy plné erotiky či anarchie a vyzreté, drsné texty v jemne nihilistickom šate, z ktorých cítiť frustráciu, hnev, cynizmus či výraznú spoločensko-politickú kritiku.

Na jej čele stojí frontmanka Taylor Momsen, ktorá je okrem iného známa aj účinkovaním vo vianočnom filme Grinch. Veľkolepá rocková šou sa uskutoční už o pár mesiacov na Starom letisku vo Vajnoroch.

Power Up bude prvým turné Austrálčanov po ôsmich rokoch. AC/DC vystúpia v zostave Brian Johnson (spev), Angus Young (sólová gitara), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie), podľa správ zvnútra kapely by mal byť novým basgitaristom na turné Chris Chaney, ktorý v zostave nahradí Cliffa Williamsa.


Skupina AC/DC je na scéne už 50 rokov. Založili ju bratia Youngovci v austrálskom Sydney v novembri 1973. Prvý koncert odohrali 31. decembra 1973 v Sydney. Vo februári 1975 vydali debutový austrálsky album High Voltage. V roku 1976 skupina presídlila do Anglicka a v júni realizovala prvé britské turné, o rok neskôr aj v Spojených štátoch.

Úspešné boli ich albumy Highway To Hell (1979) a Back In Black (1980). V novembri 2014 vydali šestnástu štúdiovku s názvom Rock Or Bust a v novembri 2020 sedemnásty album Power Up. Predaj ich platní celosvetovo prevýšil 200 miliónov kópií. V roku 2003 ich uviedli do Siene slávy rokenrolu.

Taylor Momsen
Zdroj: GoodFon
Domov
Zdieľať
Diskusia